Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.03.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 707. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.03.04. Aktuális hírek

Újabb pénz Barótnak
A kisvárosok közül országos szinten Barót kapott a legtöbb pénzt, 500 000 lejt a mentõállomása felújítására. - tájékoztatta lapunkat Nagy József, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség, valamint az RMDSZ baróti szervezetének elnöke. "Az összeget Cseke Attila egészségügyi miniszterrel folytatott többszöri beszélgetés során sikerült megszerezni, aki tájékoztatott engem, hogy már alá is írta a miniszteri rendeletet. Az összeg azért is rendkívüli, mert a Kovászna megyei egészségügyi igazgatóságnak utalják át, így Nagy István polgármester nem tud hozzányúlni. A mentõállomás felújítása révén a telefonszolgálatosok és a mentõautó vezetõi is egy épületben lesznek, és operatívabban végezhetik szolgálatukat." - tájékoztatta lapunkat Nagy József.

Közös ünnep Bodvajban
 Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 163. évfordulóján, negyedszerre hívják közös ünneplésre Erdõvidék polgárait Bodvajba, Gábor Áron elsõ két ágyújának elkészülési helyszínére. Szeretettel várják kistérségünk településeinek minden közösen ünnepelni és emlékezni vágyó polgárát a március 14-én, hétfõn 14 órakor kezdõdõ ünnepségre, Erdõvidék legismertebb, öt éve felújított ipartörténeti mûemlékének festõi környezetében. Kérik a résztvenni szándékozókat, hogy az alkalomhoz illõ népviseletben jelenjenek meg, és vigyenek zászlókat is magukkal. Az ünnepség szervezõi: Bacon község Önkormányzata, a nagybaconi Benedek Elek Mûvelõdési Egyesület, a kisbaconi Bodvaj Egyesület, a magyarhermányi Máthé János Általános Iskola, a bodvaji Istenkas Egyesület és a baróti Gaál Mózes Közmûvelõdési Egyesület. Az ünnepség részletes programját a szervezõk a jövõ heti lapszámunkban közlik.

Gazdák figyelmébe!
 A gazdák ebben az évben március 1 - május 16-a között tehetik le az ügynökség megyei kirendeltségeinél támogatási kéréseiket. Az Európai Alapokból, valamint a hazai költségvetésbõl egyaránt finanszírozott mezõgazdasági támogatásban azok a magán, vagy jogi személyek részesülhetnek, akik legalább 1 hektár felületû mezõgazdasági felületet megmûvelnek, a mezõgazdasági parcella felülete pedig legkevesebb 0,3 hektár. Szõlõ, gyümölcsös, komlótermesztés, csemeteültetvény esetében a parcella minimum 0,1 ha kell legyen. A Területalapú Támogatási rendszerek keretén belül pályázni lehet:
- Az Egységes Területalapú Támogatásokra (SAPS)
- Közvetlen Nemzeti Kiegészítõ Támogatásokra (PNDC) (1 - szántóföldi kultúrák, 2 - rostlen, 3 - rostkender,  4 - dohány, 5 - komló, 6 - cukorrépa)
- Elkülönített támogatási rendszer cukor elõállításra
- Támogatás, a feldolgozásra szánt paradicsom-ültetvények finanszírozására.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 707. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.