Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.02.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 703. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.02.04. Sport

 Jégkorong
A HSC Csíkszereda csapata a MOL Liga megnyerése után újabb sikert könyvelhetett el. A kék-fehérek vasárnap este megnyerték Brassóba, a brassói csapat ellen, a román kupát is.
Tenisz
Férfiaknál: a szerb Novak Djokovics (6-4, 6-2, 6-3) nyerte meg az Australian Open férfi egyesének küzdelmét, miután három játszmában legyõzte a skót származású Andy Murrayt.  A szerb 2008-as gyõzelme után másodszor hodította el a trófeát és lett Melbourne bajnoka.
Nõknél: Kim Clijsters nyerte meg a 2011-es Ausztrál Nemzetközi teniszbajnokságot, miután három szettben legyõzte (3-6, 6-3, 6-3) a kínai Li Ná-t. A belga teniszezõnõ elõször diadaklmaskodott ezen a brend slam-tornán.
Kézilabda
Franciaország nyerte a 22.férfi kézilabda vilgábajnokságot, svédországban. A döntõben Dánia válogatottját hosszabbítás után 37-35-re gyõzte le. Bronzérmet Spanyolország, a házigazda Svédország 1 gólos gyõzelmével érdemelte ki (24-23)
A világbajnokság végeredménye:
1. Franciaország
2. Dánia
3. Spanyolország
4. Svédország
5. Horvátország
6. Izland
7. Magyarország
A világbajnok Franciaország kvalifikálta magát a londoni olimpiára. A 2-7 helyezett csapatok kvalifikálás tornán vesznek részt. A román csapat 19. helyen végzett.
Labdarúgás
Háromtizenegyest is befújt Cristian Balaj játékvezetõ a Marosvásárhely-i FCM-Ferencváros felkészülési labdarúgó mérkõzésen, amelyet a zöld-fehérek egy góllal 3-2-re nyertek meg a havas szászrégeni pályán. Még a félidõben az erdélyi csapat vezetett, de a második játékrészben megmutatkozott a két csapat közti különbség. A két csapat még a felkészülés elején tart, de így is közel 2000 ember volt kíváncsi a mérkõzésre. A marosvásárhelyi FCM gólszerzõi: Florin Dan (34. bûntetõbõl), Zaharia (75 büntetõbõl). A ferencvárosi gólszerzõk: Tóth Bencze (64. büntetõ), Schembri (69, 83). Sok erdélyi fradiszurkoló látogatott el a szászrégeni edzõmérkõzésre. Az erdõvidéki fradisták sem voltak kivételek, õk is elmentek és megnézték és együtt szurkoltak a többi erdélyivel csapatuknak. A mérkõzés végén személyesen is találkozhattak a ferencvárosi labdarúgókkal és sportvezetõjükkel. A mérkõzésen nagyszerû volt a hangulat. Hajrá Fradi!
 Összeállította: Lázár Csaba


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 703. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.