Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.12.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 695. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.12.10. MűvelődésNagyboldogasszony köztünk jár
A.E.Rendhagyó kiállításon vehetett részt az, aki vasárnap a baróti református templomba látogatott a Boldogasszony tematikáját feldolgozó tárlatra. A 26 mûvész majdnem minden mûvészeti stílusban képviseltette magát, akik úgy képi, mint formai megnyilvánulásokban igyekeztek megragadni a Babba Máriát, a Szüzet körüllengõ kultuszt, ami több mint hatezer éves múltat ölel fel a világtörténelemben. Máthé Lóránt-Pál kiállításmegnyitójában kihangsúlyozta, hogy a Mária-kultusz egyedi nemcsak a Kárpátmedencében, hanem az egész világon is.  Incze Mózes baróti származású, Magyarországon élõ festõmûvész örömét fejezte ki azért, hogy ez a tárlat szülõvárosában is megtekinthetõ, hiszen ide mindig szívesen tér vissza. A jelenlevõket arra buzdította, hogy bátran, korlátok nélkül élvezzék a képeket, szobrokat. Gyulai Líviusz, aki szintén városunk szülötte, és jelenlétével megtisztelte a tárlatot, még az itt töltött gyerekkori élményeit is felelevenítette, a teremben szinte barátias, otthonos légkört teremtett, amely egybeforrott a Nagyboldogasszonyt körülölelõ misztikus légkörrel. A tárlatmegnyitó ideje alatt szavalatok hangzottak el, a Zathureczky Gyula kórus pedig alkalomhoz illõ kórusmûveket adott elõ.
Ritka esemény mifelénk, hogy ennyi neves és szakmájában elismert alkotó egy helyen látható legyen. A kiállítás 2011 január 6-ig tekinthetõ meg.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 695. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.