Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.12.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 695. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.12.10. Aktuális hírek

 December 20-án este 8 óra körül a bardoci rendõrség és a baróti magánerdészet erdészei ellenõrzést tartottak a Szalasztó nevû részen Erdõfülében, ahol azonosították K.V. 30 éves székelyszáldobosi lakost, aki egy billenõautó alvázában három címke nélküli, bélyegezetlen fenyõfát szállított. A 171/2010-es törvény értelmében az autóvezetõt megbüntették, a fákat elkobozták, átadták a magánerdészetnek megõrzés céljával.

 December 5-én du. 5 körül a baróti rendõrséget értesítették, hogy Bibarcfalva végénél a volt bodosi bányánál több személy valamit autóra pakol. A helyszínre érkezõ rendõrség azonosította D.B. 46 éves bibarcfalvi, B.K. 55 éves, B.E. 47 éves, U.P. 47 éves, J.A. 41 éves, K.T. 32 éves, U.J. 29 éves, L.Sz. 20 éves, K.Á. 28 éves, V.O. 27 éves, mindannyian baróti lakosokat, akik vashulladékot raktak fel D.B. autójára, melyet a volt bodosi szektor területén találtak. A hulladékot leadás céljával gyûjtötték be, azt nyilatkozták a rendõröknek, hogy a tulajdonos beleegyezésével szedték össze a vasat a területrõl. A rendõrség kivizsgálást folytat egyelõre lopás vádjával.

 November 30-án éjjel 23 óra táján a baconi rendõrség járõrözés közben a Hatod körül a bükszádi erdészház környékén észrevett egy útszélén álló autót, mellette három személyt. Amikor a rendõrautót észrevették, az álldogáló személyek el akartak szaladni, a rendõrök felszólították, hogy álljanak meg. Mivel nem álltak meg, a rendõrség két figyelmeztetõ lövést adott le, és sikerült a tettesek elfogása. Azonosították O.I.A. 29 éves és R.D.C. 18 éves, R.M.B. 20 éves brassói lakosokat, akiknél harapófogót, vasvágó fûrészt, és két pár kesztyût találtak. A rendõrség megállapította, hogy a tettesek hét oszlopról 350 méter telefonkábelt vágtak le. A kivizsgálás folyamatban van ellenük, O.I.A. elõzetes letartóztatásban van 24 órára, a nyomozás során kiderült, hogy lopás és rongálás vádjával illetik még P.S. brassói személyt is, aki a környéken a telefonkábelek javításával, szerelésével foglalkozott. Más, Barót környéki személyek esetében is felmerül a bûnrészességi gyanú a kábellopások ügyében, a rendõrség kivizsgálást folytat.

 December 7-én 11 óra körül a baróti rendõrség alkalmazottja munkaideje alatt a Hatod fogadó környékén négy személyt vett észre, akik egy autóba raffia zsákokat akartak berakni. A rendõr azonosítani akarta a személyeket, azok azonban beültek az autóba és elfutottak, menekülés közben megpróbálták elütni a rendõrt, aki azonban követte õket autójával. Másfél kilométer után az autó megállt, és három személy kiszállt belõle, akik az erdõbe futottak, a rendõr követte az autót, melyet kicsi idõ után sikerült megállítania, elállva annak útját. Az autóvezetõt azonosították K.I. 43 éves nagypataki lakost, további kivizsgálások alapján azonosították a három másik személyt is, Ny.A. 19 éves oltszemi lakos, P.Cs.Zs. 20 éves lisznyói, nem hivatalosan málnási lakost, és M.B. 40 éves málnási lakost, akik hatodikán levágtak és elégettek 250 méter telefonkábelt Mikóújfalu és Uzonkafürdõ között, raffiazsákokba rakták, és el akarták vinni. A rendõrség lefoglalta az autót, mely a baconi rendõrségen van, és a négy személyt 8-án a sepsiszentgyörgyi bíróságra vitték elõzetes letartóztatás végett lopás és rombolás elkövetése miatt. Az autóvezetõnek a hajtási engedélyét is elvették, mivel nem állt meg a rendõrség felszólítására.
 A rendõrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az utóbbi idõben a krízis miatt nagyon elszaporodtak a kábellopások, ezért a rendõrség szeretné a lakosság segítségét is kérni, bármely felmerülõ gyanú esetén, akár névtelenül is értesítsék a rendõrséget, mivel a legtöbb kábellopás útszélén történik, és idõbe telik, míg levágják a kábelt, bizonyára akad autó, mely arra jár, és a vezetõ észreveszi õket. Ilyen esetben ajánlott szólni a rendõrségnek, akik azonnal közbelépnek. Ha javítási munkálatokra gyanakszanak, akkor is érdemes értesíteni a rendõrséget, akik leellenõrzik, hogy tényleg arról van-e szó. Lopás esetén mindig a lakosság a kárvallott, ilyenkor jó darabig nem mûködnek a telefonok, az internet, és az elkövetõktõl sajnos nem lehet a kárt behajtani utólag.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 695. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.