Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.10.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 686. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.10.08. Közélet A.E.  A múlt heti tanácsülésnek, a veszekedésen és az oda nem illõ szavakon kívül mégis volt foganatja. Bán István független tanácsos arra kérte az elöljárót, hogy a Baróton, a Petõfi utcában lévõ iskola udvarával tenni kellene valamit, ugyanis elfogadhatatlan állapotban van, ha száraz az idõ, akkor a portól alig lát az ember, esõs idõben pedig nyakig sárosak lesznek a gyerekek. Kedden reggel meg is érkezett a kavicsot szállító jármû, így az iskola udvara új kavicsréteget kapott. Bán továbbá azért panaszkodott, hogy a lenti iskola nincsen teljesen bekerítve, az új tornaterem építését követõen az ott lévõ kerítést eltávolították. A tanácsos arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a gondot is minél hamarabb meg kellene oldani. Hiába van az iskolának két kapusháza, az jelenleg szinte semmit sem ér, mindenki szabadon közlekedhet ki-be, úgy diák, mint idegen személyek – fogalmazott Bán. A polgármester igéretett tett, hogy amint lehet, orvosolni fogják a helyzetet, és a közeljövõben azon lesznek, hogy megcsinálják a kerítést. Csiki Béla MPP- s tanácsos nem elõször szólal fel a Stadion utcában élõk helyzetének a javítása érdekében. Többször panaszkodott már az utca elhanyagolt voltára, mint mondotta, nem helyes, hogy így bánik a város ezzel az utcával, hiszen õk is olyan adófizetõi ennek a városnak, mint bárki más, sõt egyik elõzõ tanácsülésen meg is jegyezte, talán a Barót táblát is jóval fennébb kellene hozni, hiszen a Stadion utca olyan, mintha nem is a városhoz tartozna. Csiki azt javasolta, hogy az árvízkárok kijavítására érkezett 3.500  lejt legalább az út foltozására használják fel, – igaz lassan már aszfalt sem maradt az utcában, amit javítani lehetne –.
Ám nemcsak az utcák állapotával vannak gondok Baróton, a közvilágítás is helyenként teljesen kimarad, erre a problémára Pál Szilágyi Zoltán RMDSZ-es tanácsos hívta fel az elöljáró figyelmét: több panasz érkezett a lakosság részérõl, hogy nincs rendes közvilágítás az utcákban, a tanácsos nem érti ezt a problémát, hiszen tudomása szerint a polgármesteri hivatal szerzõdésben áll egy erre szakosodott céggel, amely ezeket a problémákat hivatott megoldani.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 686. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.