Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.10.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 686. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.10.08. Aktuális hírek

 Szeptember 30-án a baróti rendõrség munkatársai tetten érték V.A.Gy 20 éves és M.J.B. 23 éves köpeci lakosokat, akik egy szekér tûzifát szállítottak anélkül, hogy igazoló irattal rendelkeztek volna. A faanyagot elkobozták, és átadták a köpeci református egyháznak. Kivizsgálásokat végeznek a kár felmérése érdekében.

 Október 3-án 20 óra tájában a baróti rendõrség munkatársai felsõrákos közelében azonosították B.E. 30 éves felsõrákosi lakost, aki szekerével bükk és gyertyán tüzelõanyagot szállított, anélkül, hogy bizonyító irattal rendelkezett volna. A tettes utólag azt nyilatkozta, hogy október 1 és 3-a között lábáról vágott le kb. 8-10 fát a Nagyszeg nevezetû erdõrészrõl, mely a felsõrákosi közbirtokosság tulajdonát képezi. A kivizsgálásokat folytatva a rendõrség az olaszteleki erdészet szakembereivel közösen a tettes által megjelölt helyen 30, 19-24 cm átmérõjû csutakot találtak. Az ügyben 3,60 folyóméter tûzifát koboztak el, a kár értékét kb. 500 lej értékûre becsülik. A tettestõl egy Husquarna láncfûrészt koboztak el.

 Október 1-jén a bardoci rendõrséget értesítette Mondoc Ana száldobosi lakos, hogy szeptember 30-án 17 órakor lánya, a 15 éves  Mondoc Lãcrãmioara Mihaela CNP 2941204142967, önként elment otthonról, és nem tért vissza. A kiskorú az eltûnés napján fehér kabátot viselt, kék farmernadrágot és fehér sportcipõt . A kiskorú kb. 1,65 m, barna szeme van, barna, vállig érõ haja. A baróti és a bardoci rendõrség kivizsgálást folytat a kiskorú azonosítása érdekében.

 Október 5-én Bartón két megelõzõ akciót szerveztek, mely alkalommal azonosították Gy.I. 52 éves és Gy.M. 27 éves baróti lakosokat, akik törvénytelenül árultak csempész cigarettát. Az ügyben 440 csomag Richman cigarettát koboztak el az elsõ, és 51 csomag Monte Carlo cigarettát a második személytõl. A tetteseket a 12/1990/R törvény értelmében büntették, az ügyben kivizsgálásokat folytatnak más árusok azonosítása és a cigaretták származási helyének kiderítése érdekében.

 A baróti rendõrség alkalmazottai október 5-én du. 3 óra körül pénztárcát találtak Barót központjában, pénzösszeggel. Megkérik a tulajdonost, hogy a rendõrségen Elekes Józsefnél érdeklõdjön.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 686. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.