Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.09.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.09.24. Közélet

 2010. június 11-én megnyílt Baróton a Mûvelõdési Ház mellett a Safety Broker Iroda, ami 16 biztosító társaság termékeit kínálja kötelezõ biztosítások és casco terén. Képviselõje egy fiatal 34 éves vállalkozó, Ágoston Annamária, a  kirendeltség igazgatója, aki saját befektetéssel hozta létre a képviseletet. Új irodát hozott létre annak érdekében, hogy kellemes körülményeket biztosítson azon személyeknek, akik betérnek hozzá.

Miért gondolta, hogy még mindig érdemes befektetni egy olyan gazdaságilag nehéz helyzetben lévõ városban is, mint Barót?

10 éve foglalkozom biztosítással. Mindig is ez a terület vonzott. Adás-vétel, kereskedés és emberekkel való folyamatos foglalkozás. Amikor elkezdtem biztosításokkal foglalkozni, hobbi szinten csináltam, aztán egyre jobban érdekelt a dolog. Amikor elindítottam a saját vállalkozásomat, egy dolog vezérelt és ösztönzött, hogy olyat hozzak ide Erdõvidékre, ami még nincs. Akkortájt nem is volt hasonló bróker iroda Baróton. Mire elkészült az irodám, arra egy másik is megnyílott, de még mindig azt gondolom, hogy nem számít, ha több van ebbõl is, ugyanis itt a lényeg azon van, hogy ki mit tud nyújtani, és senki nem egyforma. Az egészséges verseny pedig csak elõny a klienseknek. Olyat szeretnék nyújtani az embereknek, ami nem hagyományos, és nem hétköznapi.

Mit nyújt Ön ezzel az irodával a klienseinek?

Igazából én akkor gondolkoztam el azon, hogy egy ilyen bróker irodát kell nyissak, amikor a saját autómnál 140 RON-nal többet fizettem az akkori kedvenc biztosítómnál. És senki nem értesített, hogy máshol olcsóbb, és menjek oda. Sok ember még nincs tudatában, hogy mi is egy biztosítási bróker cég, és nagyon sokan nem kapnak megfelelõ tájékoztatást a lehetõségekrõl, mert a biztosítók nem akarják elveszíteni a klienseket. Hogy mit is nyújtunk mi? Szerintem elsõ sorban két dolgot: egy lehetõséget az embereknek, hogy eldöntsék, milyen biztosítást szeretnének, és melyik biztosító társaságnál. Mert én 16 biztosító árait tudom két perc alatt megmondani, és olyan biztosító társaságok jó árait tudom nyújtani, ami Baróton még nincs. Sok ember nincs tudatában annak, hogy jóval olcsóbban köthet ugyanolyan szolgáltatású biztosítást. Így hát az ügyfelek számára az elõny, hogy én a programomban látom minden biztosító árát, és egy helyen, egy idõben látom a változásokat. Tehát amikor a kliens biztosítása lejár, akkor napra pontosan változhat az ára ott, annál a biztosítónál ahol õ fél- vagy egy éve megkötötte a biztosítását. Nem tudja ezt, és megszokásból megköti annál a cégnél, akinél most lehet, hogy az árak a legmagasabbak. Másik dolog hogy sok pénze marad a zsebében, mert itt garantált az olcsóbb ár. Mert egy bróker cég azon van, hogy minél olcsóbb árakat tudjon biztosítani az embereknek. Mindig is azt szerettem és szeretem, hogy lássam azt, hogy az embereknek mosolyt tudok csalni az arcára, és nem reménytelen a helyzet még akkor se, ha úgymond nagy a krízis. Hitetlenek az emberek, elvesztették a hitüket, nem bíznak már semmiben. Még akkor is nehezen hiszik el, hogy mekkora az árkülönbség, ha fehéren a fekete elõtte le van írva. Nem minden átverés az életben, és ez elõbb-utóbb kiderül.

Mint vállalkozó hogyan látja itthon a jõvõt?

Jelen helyzetben is úgy érzem, semmi nem lehetetlen. Vállalkozást indítani akkor, amikor más zár be, nem kicsi dolog. Miért van ez így? Azért, mert az emberek azt szeretnék, ha készen az ölükbe hullana egy lehetõség, és egy megoldás, egy munkahely. Nem lesz így. Ahhoz, hogy mi sikeresek és boldogok legyünk, keresnünk kell mindig lehetõségeket, és úgy állni a dolgokhoz, hogy semmi nem lehetetlen, mert a világ nem fog megállni, még akkor se, ha pánikhangulat és krízis van. Az életet élni kell akkor is, ha ezek a befolyásoló tényezõk megvannak. Jelen pillanatban is fejlesztem magam, és egy olyan tanfolyamra iratkoztam be, ami segít az elõre haladásban, és tudom, hogy ennek is pár év múlva nagy jelentõsége lesz az életemben. De elõre vetni kell, és aztán aratni, mert ha fordítva akarjuk csinálni, nem fog soha mûködni. Lejárt az a világ, amikor egy cégnél alkalmaztak, és onnan nyugdíjba mentek.
Ez már nincs, amire mi oda jutunk, már nyugdíj se lesz szerintem. Ezért én úgy gondolom, hogy mindent lehet, csak akarni kell, de azt igazából akkor érjük el, ha teljes szívünkbõl akarjuk is. Azt javaslom az embereknek, hogy ne várják meg azt, hogy más fog segíteni rajtuk, mert nem lesz az soha, mindig magunkon kell segítenünk az elõre haladásban.
Kérdezett: Albert Egon


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.