Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.09.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.09.24. KözéletA.E.  Lapunk hasábjain többször cikkeztünk már a városban eluralkodó kutya világról, azonban sem akkor, sem azóta nem történ semmi elõrelépés, ami valamilyen formában alternatívát kínált volna arra, hogy felszámolják az úgynevezett kóbor kutya falkákat. Mert lassan errõl is beszélhetünk, bár vannak magányos félvad egyedek, akik egész utcákat, tömbház körüli kukákat tartanak terror alatt, és igazán veszélyt jelentenek az itt élõkre, akiknek amúgy is van gondjuk, bajuk elég, ám mostanság a kutyatámadásoktól is rettegniük kell. A leginkább veszélyeztetett réteg az az idõs nyugdíjas, aki kevéske pénzén gyógyszerért, kenyérért mozdul ki otthonából, vagy éppen unokáit viszi az óvodába, iskolába.
Több eset történt az elmúlt idõszakban, amikor embereket ért támadás, az egyik néninek pl. úgy sikerült sértetlenül megúsznia, hogy a kutya a zacskójába harapott, kilyukasztva azt. A napokban történt az az eset, amikor az egyik helyi üzlet tulajdonosát érte lábikrán a harapás, de tudomásunkra jutott olyan is, amikor az éppen unokáit iskolába vivõ öreg nénit támadta meg egy megvadult állat. A fentiekbõl egyértelmûen le lehet vonni a következtetést, hogy bizony a kóbor és falkába tömörült állatok egyre veszélyesebbek lesznek, igaz, ezért nem a kutya a hibás, hanem mi emberek, akik sokszor sorsára hagyunk egy-egy házõrzõt, vagy kutyakölyköt. Ám az illetékes szervek – már ha van ilyen nálunk – sem tesznek semmit, csak tehetetlenül vonogatják a vállukat. Ráadásul Barótnak még alpolgármestere sincsen, akinek ugyebár feladatkörébe tartozik ez is, most megint van amire fogni, hiszen nálunk nincs szükség ilyenre. Ám addig is támadásoknak vagyunk kitéve, sokan, nevüket nem vállaló személyek tudni vélik, hogy a kutyák máshonnan érkeznek, szabályosan ideszállítják õket, kocsikon, majd a város határában, vagy éppen központjában szélnek eresztik õket, ezidáig azonban még senkit nem értek ilyen jellegû cselekményen. A kutyák meg egyre többen lesznek, de megoldás ennek orvoslására ezidáig egyetlen egy sem született, mindenképp érdemes szem elõtt tartani azt, hogy az idõ sürget, jobb megelõzni a bajt, mint utána egymásra mutogatni, igaz, nálunk ez is egy megoldás...


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.