Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.06.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 671. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.06.25. Közélet

H.F.A. A gazdasági válság, a bürokrácia, a mindenféle herce-hurca és ellenségeskedés ellenére Erdõvidéken úgy látszik csak kiépül a Borvizek útja, igaz, egyelõre csak Bölönben, nagy a valószínûsége annak, hogy Barót a menetközben megnövekedett önrész miatt kimaradhat. A község Sepsiszentgyörgy felöli bejáratától és a Büdös-forrástól másfél kilóméterre, a megyei úttól 800 méterre levõ Nyakacalja helyen zajló munkálatok megkezdését az Európai Unió szignójával és Románia címerével ellátott hivatalos tábla jelzi, a Phare által finanszírozott Kovászna Megye Tanácsa által megnyert és a román régiófejlesztési és lakásügyi minisztérium keretén belül zajló pályázatról még megtudjuk, hogy a munkálatok értéke 5 461 295, 84 euró, valamint a megvalósítás határideje 2010 szeptembere.
Minden a pénztõl függ, alig kezdõdtek el a munkálatok, jelenleg az alapot ássák a munkások, lejárt az elsõ terepvizsgálata a befektetõ, a munkáltató, valamint a megyei- és helyi tanács képviselõinek jelenlétében, de már arról hallani, hogy kevés a pénz, a kedvezõtlen idõjárás is akadályt jelent, amit például nem tudtuk befejezni a fürdõ felé vezetõ mezei út kiszélesítését, hengerezését, kavicsozását, amit a villanyhálózat kiépítése mellett az önrészból kell elvégeznünk, de mi, bölöniek bizakodunk, reményeink szerint jövõben már fürödni is lehet.” – tájékoztatott Rudolf Béla alpolgármester, akitõl még megtudtuk, hogy a Borvizek útja bölöni állomásán épülõ létesítmény 2-2 nõi és férfi melegfürdõt, 15 férõhelyes szaunát, fürdõkádakat, zuhanyzókat, mellékhelyiségeket, födött uszodát foglal magába, a tetõtérben pedig egy pihenõhelyiséget alakítanak ki, amely olvasásra, billiárdozásra is nyújthat lehetõséget.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 671. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.