Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.06.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 669. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.06.11. SportMegyei döntõ csak barótiakkal
Úgy látszik, hogy a válság kezd begyûrûzni a horgászkörökbe is, hiszen a szombaton tartott megyei döntõn csupán hét horgász indult a megyei bajnoki cím és a továbbjutási jog megszerzéséért.
Az elsõ forduló gyenge kapás mellett, meglepetéssel zárult, a legtöbbet Péntek József fiatal sporttársunk fogta, megelõzve így az esélyesként induló Antal Zsoltot és ifj. Marián Isvánt. A szünet után azonban helyrebillentek a dolgok, a keszegecskék is megértették, hogy nekik mi a dolguk, és szép számmal jelentkeztek a fekínált csali hatására. Most teljes mértékben bejött a papírforma, a fordulót Antal Zsolt nyerte 2630 ponttal, õt követte ifj. Marián István 2390 ponttal, harmadik pedig Péntek Jozsef lett 2140 ponttal. A három fent említett horgászon kívül a megyékközti szakaszra továbbjutott még Nagy Zoltán ifjú horgásztársunk is. A megyeközi döntõt ugyancsak a Pumpaházi tón rendezik június 17-20 között.
A férfiak mezõnyében is derekasan helytállt Balázs Magda, aki a két fordulóban összesen 2400 gramm halat fogott, így igazolván méltó helyét a román nõi válogatottban.
A felsoroltakon kívûl városunkat még két versenyzõ képviseli az ifjúsági kategóriában: Antal Tímea és Ágoston Szilamér.
Sok sikert kívánunk mindannyiuknak a továbbiakban.
 Megyes Zoltán
 
Felhívás az erdõvidéki
horgászokhoz!

A Megyei Halász Vadász Társaság felszólítja mindazon horgászokat, akik nem náluk váltották ki a halászatra szükséges engedélyt, szíveskedjenek jönni és kiváltani. Mivel ezentúl büntetésre számíthatnak, hiszen jogtalanul horgásznak az általunk bérelt folyóvizeken a 04.05.2010 – ben köttetett szerzõdésünk alapján az illetékes szervekkel.
(Szilágyi János, az AJVSP baróti
kirendeltségének vezetõje.) 

A felhívással kapcsolatosan megkérdeztük Szilágyi urat, számoljon be arról, hogy tulajdonképpen melyik folyóvizek esnek az AJVSP ellenõrzése alá, ugyanakkor kíváncsiak voltunk, hogy az Országos Halászati Hatóság (ANPA) által kiadott engedélyekkel szabad-e ezeken a folyóvizeken horgászni? „A Környezetvédelmi Minisztérium (Ministerul Mediului) nr. 3583/LB./04.05.2010 és az Országos Halászati Hatóság (ANPA) nr. 1843/30.04.2010 által kibocsájtott hivatalos okmányok (Protocol de delegare) értelmében: a jogtalan horgászat vidékünkön három folyóra vonatkozik, a Barót vize, Vargyas pataka, illetve az Ajta pataka a forrástól a beömlésig. A Kormos ügye egyelõre még nem tisztázott, így ott a horgászat egyelõre engedélyezett. Ahogyan azt a felhívásban is közzétettük, mi bérleti szerzõdést kötöttünk, amelynek értelmében a bért is mi fizetjük ezekre a folyóvizekre, ezért csak kimondottan AJVSP által kibocsájtott engedéllyel horgászhatnak, hiába van ANPA-s, vagy más egyesületek által kibocsájtott engedély, az önmagában nem elég. A fent leírtak értelmében jogunkban áll megtiltani a horgászást, aki ezt nem tartja be, az a törvény értelmében 800 lejes büntetésre számíthat. – nyilatkozta lapunknak Szilágyi.
 A rovat szerkesztõi


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 669. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.