Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.05.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 664. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.05.07. Aktuális hírek

Megújul az RMDSZ Vargyason
Az RMDSZ megyei, illetve széki szervezeteinek megújulását követõen, május folyamán a vargyasi szervezet újjászervezésére is sor kerül. A tisztújító közgyûlés keretében elfogadódik a szervezet korszerûsített alapszabályzata, és elnök, illetve választmányi tagok megválasztására kerül sor. A tisztségekre pályázók a pályázati íveket az RMDSZ Erdõvidék Széki Szervezetének baróti székhelyén (bányairoda földszintje) igényelhetik. A pályázatok ugyanott adhatók le május 18-án, kedden 14 óráig. További információkat személyesen vagy a 377773-as telefonszámokon igényelhetnek hétköznaponként 9-15 óra között. 
Váncza Tibor széki elnök

Piaci árak
Egyelõre üresen áll a sajt- illetve túró árulására kialakított termopános helyiség a városi zöldségpiacon. Hiába van nagy kereslet az ilyenkor ízletes tejtermék után, a vásárlóknak egyelõre csak gyümölccsel és zöldséggel kell beérniük. A váz és a befödés megvan, azonban a berendezés még várat magára, remélni merjük még az idén sikerül ezt is nyélbe ütni azon illetékes személyeknek, akik felvállalták ezt. De eltekintve a piacra vezetõ utak és járdák jelenlegi állapotáról, mert sajnos amikor esik, akkor bokáig merül az ember a sáros lében, száraz idõben meg alig lát az autók és a szél által felvert portól, lássuk mit hozott piacra a május? A gyümölcsöknél: az alma, 2-3 lej, a körte 7,50 lej, a szõlõ 13 lej, eper 8,50 lej. Lássuk a zöldségeket: a fehér paprika 10 lej, paradicsom, 7-6 lej között mozog, padlizsán 8 lej, uborka 3 lej, piros retek 1 lej, murok 2-3 lej, egy fej káposzta 3 lej, a csipõs paprika darabja 0,50 lej, a piros és fehér hagyma 3 lej, a dughagyma 6 lej, egy kötés zöldhagyma 1 lej, a spenót 2,50 lej, egy fej saláta 1 lej. Palántokat is kezdtek lassan árulni: 12 szál karfiol palántért 3 lejt kérnek, a téli és nyári káposzta palánt 2 lej, valamint a karalábé is ugyanannyiba kerül, a zeller palánta 0, 25 lej,  a paprika 0,80 lej.   

Kispályás labdarúgás
Tavaszi bajnok a Zsukások minifoci csapata, mivel a XI., utolsó fordulóban nem történt õrségváltás, a dobogósok közül egyedül az Old Boys botlott, aki döntetlent játszott a Cornetist FC- vel, így hátránya nyolc pont az elsõ Zsukások, és öt a második helyezett Bardoccal szemben. Tömörödik azonban a középmezõny, hiszen a negyedik Augustin is csupán három ponttal van lemaradva az Old Boys mögött, de a negyedik és a nyolcadik helyezett között csupán öt pont a különbség. Így õszire nyílt a küzdelem, és mitöbb, komoly csata várható majd a dobogóért, de akár a Zsukások bajnoki duplázása is veszélybe kerülhet.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 664. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.