Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.04.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 663. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.04.30. Közélet

 Múlt héten került sor a rég meghirdetett Föld-napi szemétgyûjtési akcióra. Délután négy órára érkeztünk az iskolához, ahol hatalmas zsibongás fogadott. Örömmel láttuk, hogy a fülei gyerekek és fiatalok milyen jó kedvvel álltak hozzá a munkához. A zsákok, kesztyûk kiosztása és a rövid eligazítás után két részre oszlottunk, egyik felfele, a másik lefele indult. A sok gyerek zsivaja felverte a falu csendjét, öröm volt hallgatni! Egymással versenyezve gyûjtötték a szorgos kezek a felelõtlen emberek szétszórt szemetét. A másfél órás akció során több mint 50 zsák szemetet gyûjtöttünk össze a falu utcáiról, sáncaiból illetve a patak partjáról. Volt ott minden: cukorkás papír, üdítõs üvegek, döglött tyúk, teherautó-gumi, ing, gumicsizma, szivarcsikk, cigarettás dobozok, chips-es zacskók stb.
Nagyon elszomorító dolog, hogy egy-egy ember mennyire felelõtlenül szétszórja a szemetet az utcákon! Reméljük hogy az akciót látva máskor kétszer is meggondolja mindenki, mielõtt eldob akár csak egy cukorkás papírt is! Amikor végeztünk a gyûjtéssel a kultúrotthonnál gyülekeztünk és a traktorra raktuk a zsákokat az összegyûjtött szeméttel. A pótkocsi félig megtelt... A jól végzett munka után az ifjúság a Kormosba kezet mosott és mindenki a Fortuna presszó vendége volt egy-egy fagyira. Köszönjük a segítséget Bardoc Község Helyi Tanácsának, a Kormos egyesületnek és az erdõfülei tanítónéniknek, tanároknak, illetve a Fortuna Presszó-nak a finom fagyit, végül, DE nem utolsósorban minden résztvevõnek a fáradtságot és a feláldozott szabadidõt!
  www.erdofule.ro


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 663. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.