Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.04.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 663. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.04.30. Aktuális hírek

 Köpec  Németh Balázs Alpár újszülött, a Németh Balázs és Veres Mónika szülõk gyermeke 2010. április 24-én keresztségben részesült.

 Székelyszádobos  2010. áprilils 24-én Nyikó Róbert és Kolumbán Erika házasságkötése egyházi áldásban részesült, ugyanekkor gyermekük, Nyikó Róbert keresztség sákramentumában részesült.

 Nagybacon  Tóth Ferenc Attila és Benedek Erika szülõk gyermeke, Tóth Attila 2010. ápirlis 17-én keresztségben részesült.

2010. április 24-én Vinczi Tibor és Baló Katalin ifjú pár házasságot kötött.
 Barót  Katolikus Egyház: Gere Mária-Magdolna életének 76. évében 2010. április 22-én elhunyt.

 Felsõrákos  A felsõrákosi unitárius egyházközség nõszövetsége vendégül látja a Háromszék-Felsõfehéri Egyházkör Nõszövetségi Konferenciájának tagjait 2010. május 8-án.

Hétrevaló
Felséges Istenünk! Köszönet és hálaadás illessen azért a gondviselõ szeretetért, melyet az édes anyai szív szeretetében ajándékoztál nekünk. Róluk emlékezünk, akik fájdalommal adták akaratod szerint az életet, akik vérükkel – tejükkel tápláltak, karjaikon hordoztak és álmaink fölött virrasztottak, szavaikkal neveltek, õrködõ tekintetükkel hajoltak fölénk betegségeinkben és sorolhatnók szinte határtalan módon azokat a tetteket, melyeket azért vállaltak gyermekeikért, hogy könnyebbé tegyék útjukat ebben a világban. Õ bennük nyitottad meg szíveinket a csodás, tiszta égnek, miközben annyi reményt eltemettek, annyi mindent átéltek és átszenvedtek, de életük önzetlet szolgálatára mindig odaszállt Lelked megszentelõ áldása. Olyanok õk, mint egy-egy angyal, pedig nincsen szárnyuk, csillagfényük, s nem is élnek fent az égben, hanem itt lent a földi életben. itt foglalhatjuk nevüket zsoltárba, dalba, versbe, imádságba, itt emlékezhetünk áldott lényükre, itt emelhetjük fel szavunkat az égre, hogy ezer áldás szálljon minden lépésükre. Te, aki a virágnak is kibontod a szirmát és örök ura vagy a nagy világnak, kérünk, jóságoddal áldd meg az édesanyákat. Vedd kezedbe elfáradt kezüket, napi gondok között megrokkant testüket, s ha könny csillog szemükben, mert lelküket gyötri a bánat, töröld le gyöngéden, hogy szenvedésbe ne menjen. Anya...édesanya, a legszebb név e földtekén, a legszentebb szó a gyermek nyelvén, mely elõtt mindig meghajolunk, s ha kell lehajolunk, egészen a föld poráig, a sírhantok otthonáig, mert ez nemcsak kötelesség, lelkünknek is gyönyörûség. Ámen. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 663. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.