Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.03.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 657. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.03.19. Aktuális hírek

Tiltakoznak a tanügyiek
Az erdõvidéki pedagógus társadalom is csatlakozott a Kovászna és Hargita megyei kollégákhoz, csütörtökön japán sztrájkhoz fogtak, mert az ország többi részével ellentétben itt nem kapták meg a tizenharmadik fizetéseiket, pénteken pedig Kovászna Megye Prefektúrája elõtt tüntetnek. –  tájékoztatta lapunkat Megyes Zoltán, a Tanügyiek Szabad Szakszervezetének erdõvidéki képviselõje, aki arról is tájékoztatott, hogy országos szinten tovább folytatódik a kormány elõtti tiltakozás, ha nem változtat a minisztérium az álláspontján, júniusban általános sztrájkot indítanak, ami azt jelenti, hogy nem zárják le a naplókat. A tanügyesek három okból kifolyólag is elégedetlenek: amiért az 50 %-s béremelésbõl csak 18-at kaptak, a szeptembertõl tervezett 15 %-os leépítések, valamint az egységes bérezés miatt, ez utóbbi úgy vélik, nem biztosítja a tanügyesek méltó besorolását. A parlament által 2008-ban elfogadott 221-es törvény alkalmazását a kormány visszavonta, az alkotmánybíróság ezt a rendeletet érvénytelenítette, de azóta sem alkalmazták.

Piaci árak
 A héten a szerdai piacon mintegy huszonkét árus kínálta portékáit. Majdnem minden zöldséges asztalon volt dughagyma, a sárga kilója 4 – 5, a pirosé pedig 10 lejért. Egy kiló alma 1,5, a paradicsom 6, a zeller 4, a fekete retek 2, a spenót 7 – 8, a cékla 2/db., a paszuly 8, a régi krumpli 0,8, a helyi tavalyi káposzta 1,5, az új pedig 2,5 lejbe került. Egy kötés piros retek 2, 1 liter paradicsomlé 3, egy 2 decis pohár tárkony 5, a helyi kürtõskalács 8, egy fej saláta 2 – 2,5 lej volt.
A hóolvadás a zöldségpiac felé vezetõ Béke utcában is felfedte a gödröket, de a körülbelül három hete történt vízszerelés munkálatai is jókora kupacokat hagytak maguk után, homok, kavics és kõ is tornyosult a Piac utcában, azoknak az árát azonban nem tudtuk meg.

Megyei amatõr asztalitenisz verseny Felsõrákoson
A felsõrákosi Törekvés Sport Egyesület amatõr asztalitenisz versenyt szervez március 20-án 10 órai kezdettel a felsõrákosi kultúrotthonban, melyre szeretettel elvár mindenkit.
Érdeklõdni a 0746-587380 telefonszámon.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 657. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.