Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.02.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 654. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.02.26. KözéletNálunk kétszeresét, máshol ennek felét
A.E. Szerdán lakossági fórumra hívta a baróti polgármesteri hivatal Barót népét, hogy saját fülével hallhassa az új szemétszolgáltató bemutatkozását, illetve beszámolóját. A város polgármestere  megnyitójában úgy értékelte, hogy ez az összejövetel az itt élõk informálását szolgálná, ezért sajnálatát fejezte ki, hogy bár két sajtótermékben is meg volt hirdetve, mégis kevesen gondolták úgy, hogy megjelenjenek, fontos ez a találkozó, hiszen az elkövetkezõ 15 évben együtt kell, hogy mûködjenek Önök és ez a szemétszolgáltató. Amikor átvettük a szemét kérdését, nem azért tettük, hogy monopol helyzetet alakítsunk ki, hanem azért, mert nem volt más választásunk. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hivatalos szerzõdéskötés után majd meg fogom kérdezni a többi önkormányzat elöljáróját, hogy õk miként adták ki a szolgáltatást, mennyire volt törvényes ez? Ugyanakkor az sem állít igazat, aki azt mondja, hogy nálunk kétszeres árakat kell majd fizetni a szemételszállításért, míg máshol ennek csak a felét. Mi sem akarjuk, hogy Baróton sokba kerüljön a hulladék, de annyit elmondhatok, hogy gond lesz a vidéken is, amikor az emberek megtudják, hogy az árban csak a bér lesz benne, a hótalanítás és portalanítás pedig nem tartozik a sozlgáltatáshoz. Ennek függvényében az új szemétárak a következõk lesznek: Barotón a fizikai személyek 4,90 banit, a falvakon pedig 2,90 banit, a cégek pedig harminc lejt pengetnek le a szemételhordásért, ez az összeg nem tartalmazza az áfát. A KVG vezetõsége megígérte, hogy ezeket az árakat két évig nem fogja majd megemelni. A fórumon jelen volt Püspök Rudolf a KVG magyarországi vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy a cégpolitikában nem a nyereség szerepel mint elsõdleges szempont, hanem az, hogy minõségi munkát tudjanak végezni. Továbbá azt is megtudtuk, hogy a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt (KVG) közel negyvenéves múltra tekint vissza, és közel háromszázezer ember szemetét szállítják el nap mint nap 204 településen. Fõ tevékenységük a szemételszállítás, tárolás és megsemmisítés vagy újrahasznosítás.
Baróton hosszútávon gondolkoznak, ezért komoly terveik vannak a vidékkel kapcsolatosan. A szemetet továbbra is a megszokott napokon hordják majd el. Arra a lakossági kérdésre, hogy mi lesz azzal, aki nem fizet, elmondták, hogy mindenkivel szerzõdést kötnek, aki pedig adósságot halmoz fel, és nem törleszt, attól jogi úton, végrehajtó segítségével szedik be a bért. Jelenleg Baróton a lakosság 70%-ban fizeti a szemét árát, a maradék harminc százalék pedig egy vasat sem adott idáig. A polgármester megígérte továbbá azt is, hogy akik már kifizették az adójukat, azok a  beszámított szemétárat visszagiényelhetik a baróti polgármestei hivatal 10-es számú irodájánál.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 654. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.