Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.02.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 654. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.02.26. Aktuális hírek

 Magyarhermány  Február 20-án keresztségben részesült Dimény Erik, az ifj. Dimény József és Benedek Noémi szülõk  gyereke.

id. Komporály Ferenc 72 éves korában február 20-án elhunyt.

 Nagybacon  özv. Baló Lászlóné szül. Tókos Lenke életének 86. évében, 2010. február 20-án elhunyt.

 Bibarcfalva  Az imahét alkalmával szolgálatot teljesítettek az alábbi lelkipásztorok: hétfõn Sándor István bodosi, kedden Nagy Zoltán erdõfülei, szerdán Nagy Károly Kázmér nagyajtai, csütörtökön Molnár Sándor nagybaconi, pénteken Kotecz József felsõrákosi unitárius, szombaton Berszán István középajtai lelkipásztorok.

 Szárazajta  Február 20-án keresztségben részesült Szép – Németh Csanád, a Szép – Németh Sándor és Szép – Németh Noémi szülõk gyermeke.

Özv. Szabó Kálmánné sz. Szép Emma február 21-én, életének 76. évében elhunyt.

 Barót  özv. Bogyor Péterné szül. Derzsi Rákhel életének 95. évében, február 22-én elhunyt.

Hétrevaló
Örökkévaló Istenünk, alázattal megvalljuk Neked, hogy csak igéd tanítása és Szentlelked megszentelõ ereje által vagyunk képesek eleget tenni hivatásunknak és mindennapi kötelességeinknek. Megbízatást adtál arra, hogy rendeléseidnek ne csupán engedelmeskedjünk, hanem szeretetedrõl bizonyságot is tegyünk azon a földön, melyet ránk bíztál, hogy ezáltal jóakaratban és megértõ együttmûködésben éljünk egymással, ezzel is szolgálva dicsõségedet. Egyéni és közösségi félelmeink, engedetlenségeink azonban annyiszor megakadályoznak abban, hogy eleget tegyünk megbízatásunknak, s a gyorsan tovatûnõ idõnket nem használjuk értelmesen arra, amire kaptuk, naponta növelve tartozásunkat Veled szemben, becsapva és megcsalva embertársainkat is. Senki sem mondhatja, hogy én nem ismerem az Isten akaratát, mert számunkra Õ a Te akaratod, Õ a Te kijelentésed. Elhívottságunkban tehát munkát követelsz. Cselekvésben teljesebb, termékenyebb életet, ahol szavad célt és irányt mutat, Szentlelked pedig megszenteli és megerõsíti bennünk az immár minden hasznosra kiterjedõ tudatos tevékenységet. Ezért értesd meg velünk, hogy örökre elveszített idõ minden perc, amit nem akaratodnak engedelmeskedve töltünk el. Kérjük hát, Urunk, legyen ez az ima is a Veled történõ találkozásunk áldott ideje, amely segít megérteni akaratodat, hogy megteremjük a tetszésed szerinti gyümölcsöket. Ámen. (Kolossé 1,9–10)


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 654. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.