Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.10.31. KözéletÖregek napja Felsőrákoson
 Immár második alkalommal  szervezett a felsőrákosi unitárius nőszövetség és egyházközség Öregek Napját október 19-én. Akárcsak első alkalommal, 2007-ben, idén is teljes siker volt, és elismerést, jóleső érzéseket váltott ki a résztvevők lelkében. Meghívókkal kerestük meg egyházközségünk több mint száztíz hetven éven felüli tagját, ők boldogan mondtak igent, és jöttek el templomunkba, majd az istentiszteletet követően a tanácsteremben szervezett ünnepélyre és fogadásra.
Jó volt látni őket, és velük együtt imádkozni. Szilágyi Domokos Öregek könyvének alábbi sorai jutnak eszembe: „Halála fele haladtában az öreg mintha élete dolgaival találkozna – épül az élet elemeiből a halotti beszéd, talán példázatként, hogy még elmúlni sem olyan egyszerű. S a halálról szóló sorok mellett arcok állanak, kedves tárgyak között. A kép, igazi természethez híven, megjeleníti mindazt, amitől szavaival elválni készül.” Az örömeikből fakadottak örömét és boldogságát osztottuk meg velük, és imádkoztunk azért, hogy még hosszú évekig együtt ünnepelhessünk erőben, egészségben. Ezt a sokszor nem szeretem úton való járásukat akartuk megszépíteni, legalább egy napra boldoggá tenni őket közös imádkozással, verssel, zsoltáros énekkel. Mindezek mellett szál virág, kürtőskalács, köményes pálinka, csésze kávé, és együtt énekelt, már-már feledésbe merült régi nóták tették feledhetetlenné a napot.
Isten áldja, és éltesse öregjeinket, áldja, és éltesse a szervezőket.
 Kotecz József, unitárius lekész


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.