Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.11.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 641. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.11.27. Közélet

 Vasárnap választottunk…
2889 érvényes szavazatból 66, 77 %-ot kapott Barót és a hozzátartozó falvakon a magyar jelölt. Lehetne több is! 7,93 %-ot kapott a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, aki emberileg talán az összes román jelölt közül a legközelebb áll hozzánk. 18,55 %-ot kapott a Demokrata-liberális Párt (PD-L) jelöltje, a jelenlegi államfõ, aki kitiltotta a legnagyobb nemzeti ünnepünkön Sólyom Lászlót, a Magyar Köztársaság elnökét, az, aki azt mondta SOHA nem lesz autonómia. Erdõvidéken 21,23 %-ot ért el. Kimagasló százalékban szavaztak rá Magyarhermányban, Székelyszáldoboson, Bölönpatakán és Baróton a polgármesteri hivatal szavazókörzetében, illetve a Diákdombon valamint a mûvelõdési házban.
A baróti eredmény tükrözi azon választók arányát, akik félrevezethetõk. A Magyar Polgári Párt szavazóbázisa megértette azt, amit a vezetõik nem. Látszik, hogy csak azok követik vakon az utasításokat, akik tájékozatlanok, félnek vagy függõségi viszonyban vannak.
A helyi diktatúra támogatja az országos diktatúra megszületését. Egyformák az elvek, és a módszerek: lefizetés, megvesztegetés, fenyegetés, megfélemlítés, hazug ígéretek. Ezek az ígéretek sajnos csak a szószólók számára válnak igazzá, a nagy többség csak a várakozással marad. Én nem itt születtem, olyan világban nõttem fel, ahol félni kellett, ha magyar vagy. Ez a hely otthonommá vált. Ne engedjük rossz felé megváltozni!
A szüleim szemében ma is örömkönnyek csillognak a Himnusz hallatán. Nem tudom, hogyan állhatnék elébük azt mondva, hogy nem vállalom fel nemzetemet. Gondolkodjunk el hát. ..
Nem hihetünk el mindent, amit mondanak nekünk. Nem biztos, hogy a feddhetetlennek hitt, vagy vélt vezetõk mindig jó döntést hoznak és saját érdekeiket félretéve értünk cselekednek. Nem fognak helyettünk sem utat javítani, sem temetõkaput állítani, sem gazdasági fellendülést hozni. Nekünk kell megtennünk! Közösek a fájdalmaink, közösek az érdekeink!
Ezek a választási eredmények már megváltoztathatatlanok, de a jövõben vigyázzunk, mert apró tetteinknek súlya van! A kampányok igyekeznek megvenni minket, ne adjuk el legszebb értékeinket!
Hajrá Barót! Hajrá Magyarok!
 Váncza Tibor, baróti RMDSZ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 641. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.