Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.11.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 640. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.11.20. Közélet

Drágítjuk az újságot
Havelka Ferenc –  Attila  Jövõ péntektõl már 1 lejért vásárolhatja meg az olvasó az Erdõvidék újságot. Kénytelenek voltunk a drágítás mellett dönteni. Megdrágult a gáz, a villany, az üzemanyag.
Több mint tizenkét évvel ezelõtt, amikor évtizedek után Baróton életre kelt a helyi sajtó, útjára indult az új kiadású Erdõvidék hetilap, alig érte el a példányszáma a pár százat, oldala is csak négy volt, ára pedig 500 lej. Ma már átlag tíz oldal, és az eladott példányszámok közel állanak a kétezerhez. Aztán hígult a pénz, a nullások hátulról elõkerültek, volt az újság 20 és 30 bani is.
Utoljára több, mint négy éve emeltünk árat, 2005-ben 30 baniról 50 banira. Akkoriban egy euró 3,6 lej körül volt. Sajnos az újsághoz használt nyomdai fogyóáruk és a papír értékét a forgalmazó cégek euróban számolják.
El kell mondanunk, hogy eddig úgy sikerült a hetilapunk árát tartani, hogy az utolsó emelés óta is duplájára emelkedett az eladott példányszám, és az elszaporodott hirdetések számának féken tartása végett azok árát is emeltük, amelyek részben fedezték az elõállítás költségeit. Sajnos, nehéz idõket élünk mi is, emellett az átalányadó (impozit forfetar) sem kedvezett a kiadó cég éves mérlegének.
Az utóbbi idõben új rovatokkal tettük gazdagabbá a heti olvasnivalót, igyekeztünk mindig friss hírekkel, közhasznú információkkal szolgálni, a szürke hétköznapok eseményei közé pedig meg-megpróbálunk belopni egy kis szórakozást, kultúrát. A Parlamenti krónikában beszámolunk a képviselõház és a szenátus fontosabb történéseirõl, a Barabás család jóvoltából kertészeti jótanácsokkal látjuk el az olvasót, az Erdõvidéki horgász rovatban pedig lelõhelyeket, halakat, különféle fortélyokat osztunk meg, bátorkodunk megjósolni az idõjárást, hétrõl-hétre kellemes olvasnivalóra hívjuk fel a figyelmet a Könyvajánló rovatunkban.
Azért van szükség az áremelésre, hogy továbbra is fenn tudjuk tartani a lapot, ezért kérjük olvasóink megértését, bízunk abban, hogy péntekenként kikerül az egy lejecske, és ezentúl is a kenyér és tej mellé kérnek egy 1 lejes Erdõvidéket.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 640. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.