Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.10.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 636. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.10.23. Közélet

  Mint minden esztendõben, úgy idén is megrendezték az Erdõvidéki Református Egyházmegye gyülekezeteinek ifjúsági találkozóját. Idén, szombaton, október 7-én  a baróti gyülekezet adott helyet a konferencia megtartásának.
Az új templomban több mint 60 ifjú, valamint a gyülekezetek lelkipásztorai és helybeli gyülekezeti tag hallgatták az igehirdetést. Ezúttal Balázsi Zoltán, bardoci lelkipásztor tolmácsolta Isten Igéjét a Prédikátor könyve 10 része, 9-12 versei alapján.
Istentisztelet után rövid mûsort mutattak be a baróti ifjak és Krizbai Imre lelkipásztor-házigazda köszöntötte a megjelenteket, Molnár Sándor nagybaconi lelkész, ifjúsági elõadó pedig megnyitó beszédében külön kihangsúlyozta, hogy idén a Kálvin-év jegyében rendezték meg a konferenciát.
Rövid szünet után, az altemplomban folytatódott a találkozó, hol elsõként egy elõadás hangzott el Kálvin János gyermek-  és ifjúkora címmel, melyet fent nevezett ifjúsági elõadó tartott, melyben egyúttal képet nyertünk az 1500-as évek eleji társadalmi-gazdasági életrõl is.
A konferencia második momentuma egy vetítettképes elõadás volt, mely nemrég készült Svájcban Krizbai Imre baróti lelkész jóvoltából, mikor a Zathureczky kórussal bejárták Kálvin svájci szolgálatának helyeit. Érdekes és tanulságos volt a bemutatott anyag.
Záradékként a bardoci ifjak mutattak be egy zenés mûsort.
A gyülekezetekbõl érkezett ifjakat a baróti nõszövetség tagjai kínálták meg, és a házigazda, valamint a szervezõ lelkipásztor záró szavaival ért véget a találkozó. Köszönet illesse mindazokat, akik lehetõvé tették, hogy ifjaink ismét gazdagabbak legyenek lelkileg. Egyedül Istené a dicsõség.

 Berszán István lelkipásztor
egyházmegyei sajtófelelõs


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 636. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.