Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.10.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 636. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.10.23. Közélet

Idõsek napja Nagyajtán
 Bár egy kicsit megkésve, de annál melegebb és szeretetteljesebb hangulatban ünnepeltek az idõskorúak Nagyajtán október 18-án, vasárnap. Az ünnepségre népes gyülekezet elõtt került sor a nagyajtai unitárius vártemplomban. Az elsõ kellemes érzést a jól fûtött, barátságos hangulatú templom váltotta ki, ami egyaránt szolgált örömére idõsnek és fiatalnak, akik eljöttek ünnepelni az immár hetvenedik életévüket betöltött idõseket.
Az ünnepség istentisztelettel vette kezdetét, mely alkalomból tiszteletes Fekete Levente unitárius lelkész imádkozott az idõsekért, majd szószéki beszédében meleg szeretettel köszöntötte az ünnepelteket, kihangsúlyozva az általuk az utókorra hagyott anyagi és szellemi értékeket, mely értékekért a szeretet, hála és az irántuk kinyílvánított törõdés kell, hogy megmutatkozzon szeretteik és embertársaik részérõl a még hátralevõ életükben.
A szószéki szertartás után az idõsek és a gyülekezet Fekete Judit tiszteletes aszszony meleg köszöntõ szavait szívhatták magukba, aki a nagyajtai Dávid Ferenc Unitárius Nõegylet nevében mondott lelket melengetõ, megható, biztató, reményt sugalló szavakat.
A továbbiakban ünnepi mûsor következett, melynek keretén belül az immár ismert Áfonya gyermek citeraegyüttes varázsolta el a jelenlevõ idõskorúakat, és a gyülekezetet, az általuk elõadott gyönyörû ének-számokkal, valamint a gyermekek jelenlevõ csoportja az alkalomhoz illõ versekkel és énekszámokkal gazdagították az ünnepi mûsort, hangulatot.
Az ünnepi mûsort szeretetvendégség követte az unitárius parókia új épületegyüttesének konferencia termében, ahol a Nõegylet lelkes tagjai finomabbnál finomabb süteménnyel, kaláccsal, pálinkával és teával vendégelték meg az ünnep résztvevõit, miközben a 80. életévén is túllevõ,  örökmozgó Péterfi Sándor bácsi énekszámaival tette szeretetteljesebbé, hangulatosabbá az ünnepi hangulatot.
Mi, idõsek, akiket ma ünnepeltek, és akik már lassan csomagolunk, készülvén a nagy útra, úgy érezzük, hogy lelki csomagunk, amit majd magunkkal viszünk, a mai napon mérhetetlenül sokat gyarapodott, ami felülmúl minden földi, anyagi kincset.
Nem utolsó sorban adunk hálát Istennek, hogy az õ közelségében, az õ házában, gyönyörû templomunkban adhattuk át magunkat a felénk sugárzó szeretetnek, hálának, a szemek meleg sugarának, az ünnep hangulatának, hogy érezhettük, hogy még számítanak ránk, és mi is van kire számítsunk hátralevõ, Isten által ajándékozott napjainkban.
Ezekért a felejthetetlen percekért, órákért mondunk tiszta szívbõl jövõ, hálás köszönetet azoknak, akik fáradoztak érettünk, akik megálmodták és megalkották ezt az életünk végéig emlékként õrzött gyönyörû ünnepet, elsõsorban Fekete Levente tiszteletes úrnak, és Jutka tiszteletes asszonynak, a Nõegylet azon tagjainak, akik érettünk fáradoztak, de köszönjük a drága gyermekeknek, a citerásoknak, akik szavaltak és énekeltek. Mindannyiuk életére, szeretõ simogató tekintetükre kérjük Isten áldását. Köszönjük! 
 id. Marosi Imre


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 636. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.